10. 04. 2013.

"Zamislite da je Ljubiša osetio da mu je potrebna pomoć"

U selu Velika Ivanča kod Mladenovca Ljubiša Bogdanović je juče rano ujutru ubio 13 osoba. Izveštaji medija idu od nazivanja Bogdanovića monstrumom, do priča komšija kako je bio miran i dobar čovek. Međutim, problem je mnogo dublji i mnogo složeniji.

Gostujući u Kažiprstu psiholog Aleksandar Dimitrijević govori upravo o tome - o mnoštvu uzroka, o tome kako verovatno nećemo saznati šta je tačno uzrok ovog masovnog ubistva, takođe i o tome ko treba da radi na prevenciji ovakvih zločina, i kako bi tome trebalo pristupiti. Toplo vam savetujem da pogledate snimak ove emisije.

3 komentara:

  1. Marko Bojković11. 04. 2013. 23:03

    Ljubiša je tukao moju sestru Javorku dok su im deca bila mala. Udarao joj je šamare, tukao je mokrim konopcem, a saznao sam i da ju je jednom išibao metalnim lancem za vezivanje pasa. Ipak, nikad nije htela to da mi prizna. To je zadržavala za njihovu kuću, kao i sve probleme - kroz suze priča Živomir Starčević, brat Javorke, žene Ljubiše Bogdanovića.

    http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/376973/Ni-miran-ni-povucen-Ubica-iz-Ivance-tukao-suprugu-mokrim-konopcem-i-lancem-za-pse

    OdgovoriIzbriši
  2. Marko Bojković16. 04. 2013. 10:45

    Biljana Srbljanović: Žena je kriva za sve

    http://pescanik.net/2013/04/zena-je-kriva-za-sve/

    Njuzova obrada: Tužilaštvo nakon pisanja tabloida odlučilo da devojku optuži za ubistvo 13 ljudi

    http://www.njuz.net/tuzilastvo-nakon-pisanja-tabloida-odlucilo-da-devojku-optuzi-za-ubistvo-13-ljudi/

    Komnetari čitalaca Njuza:

    Poenta je da je njuz obratio pažnju na činjenicu da je devojka bespotrebno umešana u celu priču zarad podizanja tiraža tabloida.
    Kritike trebaju da idu na račun novinara koji se setio da u novinama objavi neproverenu priču kako je čovek pobio selo jer mu se sin zabavljao sa "kurvom"...
    Mi ne znamo po imenu ko je ta devojka, a verovatno je u nekom tabloidu već i objavljeno ali sam siguran da sva sela tog okruga znaju i nju gledaju kao inspiratora zla...

    Milane, objavljeno je ne samo ime i godiste vec i fotografija. U nekoliko tabloida. Sa sve naslovima tipa "Ekskluzivna izjava devojke zbog koje je ubijeno 13 ljudi" i slicno.

    I naravno, odmah u komentarima ide i backlash:

    Možda da napišete članak o tome kako je google, koji je nakon pisanja novina o K.D., izbacivao samo jedan link na tu temu, nakon angažovanja feministkinja oba pola počeo da izbacuje sve više rezultata pretrage, tako da K.D. (21) može biti sigurna da će se o njoj pričati još dugo, dugo. Zahvaljujući udruženom angažovanju feministkinja oba pola, ime, godište i mesto boravka K.D. neće biti zaboravljeni, uprkos tome što im je pretila opasnost od zaborava nakon novinskih članaka koje niko normalan nije uzimao za ozbiljno.


    OdgovoriIzbriši
  3. Marko Bojković25. 05. 2014. 23:29

    "Zamislite da je Elliot Rodger osetio da mu je potrebna pomoć"...

    http://www.blic.rs/Vesti/Svet/468287/Americki-psiho-Sin-poznatog-holivudskog-reditelja-ubio-sestoro-ljudi-zato-sto-nije-imao-devojku

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...