30. 10. 2012.

Kako žrtvu silovanja podvrgnuti medijskom zlostavljanju, lekcije iz redakcije Alo!-a

Prvo: obavezno krenite od toga da je u nekom trenutku žrtva želela seksualni odnos sa napadačem (napadačima).

Drugo: kada ste to utvrdili, insistirajte na tome da je žrtva bila emotivno rastrojena (nije baš znala šta radi).


Treće: objavite što više ličnih podataka, kako bi meštani malog mesta iz koga je žrtva znali o kome se tačno radi, i koga da gledaju čudno sutra.

[Ne pada mi na pamet da objavljujem podatke žrtve, kao što ne želim ni da stavljam link na 'vest' u tabloidu Alo!]

Četvrto: pomenite da je to što se desilo u stvari teže pogodilo nekog drugog (ako možete, probajte da ukažete da je i samom napadaču(ima) upropašćen život, a ako ne može, naćićete već nekog).

Peto: prepustite stvar komentatorima.

 P.S. 'neke novine' koje komentator Miloš pominje su najverovatnije Alo!, ali od sinoć. Vest kakva se sada nalazi na sajtu je 'očišćena' verzija.

A evo kako je Alo! originalno preneo vest:


2 komentara:

  1. Stvarno lepo napisan tekst, svaka cast za autora.

    Uvek sam se pitala zasto mora da stoji ime i prvo slovo prezimena uz to jos i godiste i silovana. I kako sutra neka zena koja je dozivela to uzasno iskustvo da prijavi polici ili kaze nekom... Vecina nas nikako nebi voleli da celo selo ili grad cita o tome kako smo i "zasto" silovani...

    OdgovoriIzbriši
  2. Autor teksta je netko ko želi bit novinar,ali nije i nikad neće bit...može jedino ovakve pizdarije pisat i bit piskaralo u žutoj štampi...a redakcija dotične štampe očito nema nikakvog novinarskog kodeksa niti znaju radit svoj posao...takvi kvazi novinari bi i dupeta dali za malo bolju tiražu...amaterski i patetično

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...