07. 03. 2013.

Psihoterapeut i instruktor zavođenja uđu u kafanu...

Još jedan dan, još jedan tekst koji zaslužuje e-novinski tretman. Malo objašnjenje: ovaj tekst je prilično komičan i bez mojih dodataka, međutim, u tekstu se prikazuje mišljenje psihijatra i psihoterapeuta, odnosno stručnjaka, samim time daje se validnost mišljenjima koja ne zaslužuju da se nađu čak ni na Mondo portalu.

Hvala @micka1988 što mi je ukazala na tekst.
~ ~ ~



TAJNA ŠIFRA GRAMATIKE: "Kada čujem pitanje šta muškarci očekuju od žena, ali i šta žene očekuju od muškaraca, uvek mi prvo na pamet padne ovaj vic: 'Doktore, kada mi skinete gips sa ruke, da li ću moći da sviram klavir?', 'Da', kaže doktor. 'Divno, nikada nisam svirao klavir!', kaže pacijent", počeo je razgovor na temu muško - ženskih odnosa, psihijatar i psihoterapeut dr Zoran Ilić, sa kojim smo razgovarali prilikom predstavljanja knjige "Tajna šifra ljubavi" psihoterapeuta Julije Pejrano i bračnog i porodičnog terapeuta Sandra Konrad, koju je za Srbiju izdala "Laguna".

OBJASNIO: Doktor Zoran Ilić nam je objasnio da muškarci od žena očekuju manje nego što žene očekuju od muškaraca.

SAOSEĆANJE LUDOJ RADOVANJE: "Žene od muškarca očekuju da ume da im čita misli, da postupa u skladu sa 'pročitanim', da razume njena osećanja, da prati ženu tamo gde ona želi da ide, da saoseća sa njom. Očekivanja muškarca u odnosu na to su neuporedivo manja.
DOK OBRĆU SE REPA TI SAMO BUDI LEPA, U SEBI PEVUŠI DR ILIĆ DOK PSIHOTERAPEUTIŠE: Muškarci kažu: 'Žena treba da bude lepa'.

NAŠMINKANI FAKTI I ČINJENICE: Međutim, bez obzira na to što mnoge žene dosta vremena i novca troše na ulepšavanje, one ne žele da prihvate činjenicu da je estetski momenat primaran u početku muško - ženskih odnosa.

BIOLOGIJA DOKAZUJE DA SU MUŠKARCI NIŽA BIĆA: U praksi sam primetio da svaka druga žena misli kako je primećena od strane muškarca ne zato što je lepa, već zato što imam dobru dušu, ličnost, zato što muškarac sa njom ima o čemu da priča. Muškarac, ipak, ne gleda ženu tako. On je biološki orijentisan, a fizičko zadovoljstvo je njegova bazična potreba", kaže doktor Ilić.

NIŽA BIĆA IMAJU NISKE POTREBE: On je objasnio da svaka žena muškracu treba da pruži sledeće: seks, hranu, slobodu i divljenje. "Divljenje najčešće izostaje u vezama, i do tog saznanja sam došao na osnovu mog iskustva u radu kao psihoterapeut. Očekivanja muškarca su, dakle, vrlo primitivna, niska i narcistična: pohvali me i biće sve ok."

ZAR NISAM NAJBOLJI PSIHOTERAPEUT? RECI MI DA SAM NAJBOLJI!: Zašto je "glad" za pohvalom kod muškarca tako velika?

MOJA MAJKA, TO JE PRAVA ŽENA: "Zašto smo mi vrlo nesigurni i mnogo je muškaraca koji se plaše žena. Žene više nisu onakve kakve su bile pre 20, 30 godina. Postale su agresivnije zato što su se i vremena promenila. U svetu u kojem je stres dominantan, rivalstvo svuda, gde se takmičimo na svim poljima - oko posla, partnera... opstaju samo oni koji su najjači. Takođe, žene dobijaju neke nove osobine koje im do sada nisu bile bliske, 'gase se' one koje u sebi nose vekovima: toplina, osećajnost, empatija."

SEDI ĆUTI TRPI I VOLEĆE TE DO KRAJA ŽIVOTA... ILI DOK NE NAĐE NEKU LEPŠU: Doktor Ilić je objasnio i šta je to što žena nikada ne bi smela da radi u ljubavnoj vezi: da bude ljuta, ljubomorna i zahtevna.

U VEZI JE NAJBITNIJE NE BITI U VEZI: "Nekada je u vezi važnije koliko ste slobodni nego koliko ste bliski, i to je naročito bitno muškarcima. Oni teško podnose kontolu, nadzor... nazovite to kako hoćete. 
ŽENA AKO NIJE SEKSI NIJE NIŠTA: Najmanje je seksi ljubomorna žena, jer je ona nesigurna u sebe i ne odaje utisak osobe na koje možemo da se oslonimo u životu. Suština dobre veze je da naučimo jezik ljubavi svog partnera, da zadovoljimo potrebe onog drugog, kako bismo uspešno zadovoljili i svoje", 
S KIM SI TAKAV SI: kaže dr Ilić, a sa njim se slaže i instruktor zavođenja Petar Vagić.

APSOLUTNO BEZ KOMENTARA: "Kakva god da su očekivanja od partnera, ona moraju biti usklađena sa našim sposobnostima, jer ako nisu bićemo nezadovoljni i razočarani. Zato moramo ili smanjiti očekivanja ili poboljšati veštine. Ja uvek savetujem ovo drugo", kaže instruktor zavođenja i dodaje da postoji direktna veza između sopstvene šifre ljubavi i sreće u ljubavnom životu.

3 komentara:

  1. Psihoterapeuti u Srbiji su veoma opterecena zajednica. Mogu samo da zamislim kako bi konkretni prof. dr vodio "psihoterapiju" u nekom ozbiljnom, klinickom kontekstu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Još jedan Zoran?! Pa ovo je previše...

    OdgovoriIzbriši
  3. Šta li im je to "sopstvena šifra ljubavi i sreće"? Tj. ko im je to rekao - NLP nadri-instruktor, majka tj. prava žena na sedativima ili Drugi Zoran?

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...