23. 09. 2012.

Ana, zaposlena nedeljom


U današnjoj Politici, odnosno na sajtu današnje Politike može se videti deo teksta (ceo tekst u štampanom izdanju) - Žene najviše diskriminisane - u porodici. Tekst je deo temata Da li su ravnopravni žene i muškarci u Srbiji. Dakle, do ovog trenutka, 10:30 ujutru, objavljen je samo deo teksta, međutim već ima pet komentara.
komentar komentarijus | 23/09/2012 00:49
Iskreno, ako vam zivot ovako izgleda, onda ste sami krivi za to. Isto kao sto je i zena koju kontinuirano tuce muz i koja mu se stalno vraca kad se podvuce crta sama kriva sto ga nije ostavila i prijavila policiji.
Jednakost Babić | 23/09/2012 01:23
Ja sam za to, da žene proglasimo za glave porodice, da zadovoljimo nezadovoljne, a muškarce za slabiji pol.
Neka bude kako naši mediji žele. Da budu srećne.
Ali samo jedno tražim!
Smanjiti birokratiju i državnu upravu u Srbiji za 50% a taj silni kancelariski kadar, koji pije krv srpskoj ekonomiji i srpskom radniku, seljaku i privatniku, prešaltovati recimo u poljoprivredu.
To bi bila prava jednakost.
Looping S | 23/09/2012 06:42
Ma da. Hajde sve da generalizujemo. Svi su muskarci isti i tome slicno. Sve su zene ugrozene. Po tome gledano ako si normalan nisi "prosecan" muskarac sto znaci da u neku ruku i nisi muskarac.
Sve u svemu, ima puno "neprosecnih" muskaraca koje nece nijedna zena jer one na kraju krajeva ipak vole one "prosecne".
Пеђолино | 23/09/2012 09:22
Део чланка је сасвим застарела флоскула. Тога више нема ни у филмовима. Жене живе модерно дуги низ година. Оне бирају партнера и саме себи кроје живот. Мушкарац је тај који је дошао на маргину оног који као бира и одлучује. Што је иронија он чак ни не бира будучу свог срца, већ то чини она.
Ana Zaposlena nedeljom | 23/09/2012 09:52
Dobro je pa samo muškarci komentarišu i to tekst koji nije ni objavljen u celini!
Ana Zaposlena nedeljom je odlično primetila, a meni se čini da mogu i da ponudim objašnjenje. Neke stvari se ne smeju dovesti u pitanje. Neke stvari se ne smeju problematizovati. Porodica, i odnosi u porodici spadaju u tu kategoriju. Zato se svaki put, na vest o još jednom ubistvu nakon godina nasilja u porodici, javljaju komentatori/ke koji ubicu/nasilnika proglašavaju za 'bolesnog', 'nenormalnog' i slično. On nije nalik nama. U našim porodicama toga nema. Zato Željka Buturović piše kako se treba koncentrisati na strože kažnjavanje ubica, a ne pružanje pomoći pre no što do ubistva dođe. Jer mi nismo takvi

Isto je i sa ovim tekstom. Žene diskriminišu neki tamo muškarci, neko koji nismo mi. A i ako ih diskriminišemo, same su krive, zašto u nas izabrale... Zar ne znaju kakvi smo?     

2 komentara:

  1. A na kraju te "teme nedelje", kao comic relief, pojavljuje se "licni stav" nekog A. Apostolovskog, krcat opstim mestima (zapravo su jadni muskarci ugrozena vrsta, zene su jednakije od njih, teraju ih da brisu prasinu i peru sudove), bljutav, odvratan i smesan koliko i scena srednjovekovnog mucenja. Time su pljunuli na smrtnu, bukvalno, ozbiljnost teme. I zasto onda ne bi neki alkoholisani moron, citajuci njegov 'vickasti' tekst, preventivno umlatio zenu, tek da ne postane tema sprdacine za ostale muzjake?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno, Politika je još jednom pokazala koliko 'ozbiljno' shvata temu rodnih odnosa u Srbiji.

      PS 'Omiljeni' deo teksta Apostolovskog - "Ima li nade za mušku kontrarevoluciju?" pita se on...

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...