11. 05. 2012.

Pravo prve izborne noći

Poštovani muškarci, pomozite svojim damama, radite svoj posao. Nemojte da vam ja objašnjavam, radite svoj posao.
Savršena Srpkinja. U loncu se krčka pasulj, u stomaku Srpče.
Ma je l' to turšija sa strane? Savršena.... 
Kada biste mogli da se kladite... ma ne. Ja da mogu da se kladim nikad se ne bih kladila da je ovo izjavio čovek koji je to izjavio. Gledam, piše crno na belo, ali opet ne mogu da verujem. Ovo je izjava predsednika skraćenog mandata, pretendenta na još jedan (predsednički mandat), Borisa Tadića. Ovo bih očekivala od predstavnika Dveri, mada ne izrečeno tako lascivno, ili SRS-a, mada ko njih sluša više ili SNS-a, ali oni su sada zauzeti brojanjem i prebrojavanjem. 

Dakle, u Leskovcu, na jugu Srbije, koji važi za siromašniji deo države, pretendent Boris Tadić poziva ljude da prave više dece. Ali ne čak ni to. On poziva muškarce da ženama prave decu. Ko još pita žene za bilo šta, samo je bitno da Srba bude što više, pa kud' puklo, da puklo. Zanemarimo sada što pretendent Tadić žene naziva damama i zanemarimo uvredljivost tog termina u ovom kontekstu. Pogledajmo drugu rečenicu. Pretendent ne bi da mora da objašnjava. Dakle, on zna kako se to radi i ne bi da se meša ljudima u to, ali ako mora... 
Šta je sledeće? Uvođenje prava prve bračne noći?

Demokratska stranke je definitivno krenula putem kojim se desnije ide, ali nisam sigurna da će im se svideti ono što ih čeka na kraju tog puta.

Bonus izjava:
Tadić je "posao oko rađanje dece" uporedio sa radom nedavno otvorene testilne fabrike "Falke" u Leskovcu: "Ako ne radite svoj posao, baš kao u "Falkeu", izgubićete posao.
Dakle, muškarci, znate šta vam je činiti. Ako ne uspete iz prve, oduzima vam se žena (posao koji muškarci imaju nije prema ženi, već prema naciji; u toj računici žena je posed nacije) i vaše mesto zauzima drugi muškarac. 

Zaista, bonus...

Bonus bonus izjava:

"A bila bi mi i čast da učestvujem na listi sa nekim ko ima 300 dece, bilo bi to dobro za Srbiju." kaže pretendent Tadić u Leskovcu (42 minut). Jedan čovek može da ima 300 dece samo ukoliko ima više partnerki. U govoru se spominjao i brak kao jedini prostor za rađanje dece, pa mislim da nije besmisleno postaviti pitanje - da li pretendent Tadić namerava da legalizuje poligamiju kada postane predsednik?

3 komentara:

  1. :))) uuuuuu, ius primae noctis sa Borisom Tadićem, seeexyyyy! Ček, ili ja kao Bgdjanka imam pravo na Djilasa? (zviždim lascivno)
    Hej, šta očekuješ od Bote? Seriously? On je pravi pater familias, odiše šovinizmom, jednostavno, what you see is what you get. Najgore je to što ću ipak morati da glasam za njega, ovaj drugi mi je neuporedivo odvratniji, al to je Srbija, sele.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ti kao BGđanka imaš i te kakvih obaveza prema Đikiju ;););) što bi reko Tadi ;)
      Šta reći a ne pogrešiti... u pravu si, ne očekujem ništa bolje, ali u tome i jeste problem... Kada me ovakve srednjovekovne izjave ne iznenađuju od 'demokrate' (makar na papiru) zaista šta više reći...
      Ali si me fino nasmejala :)

      Izbriši
  2. Marko Bojković04. 04. 2013. 09:13

    A evo šta predlažu Tadićevi tadašnji koalicioni partneri iz SPS-a:

    http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Porez-za-neudate-i-neozenjene.sr.html

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...