06. 05. 2012.

Vreme sporta i razonode

Kako bi se dokazao pravim prijateljem žena u ova izborna vremena, B92 ŽIVOT je odlučio da im (nam) oda tajnu dobrog života. A tajna dobrog života je - rodite se kao muškarac...
Muškarci mogu da uživaju u mnogim stvarima koje se ne smatraju prikladnim za žene. Srećom, prošlo je vreme stereotipa o polovima, pa je vreme da se otisnete u muški način življenja.
...ali sva sreća da stereotipi više ne postoje, zar ne dame. Pa da vidimo šta nam se sve to nudi:
1. Nikad ne tražite putokaze
Čak i kad kružite po nekom kraju satima, nikom ne recite da ste se izgubili. Ako imate mapu, povremeno je pogledajte, pa pokušajte ponovo. Ovakva aktivnost iziskuje živce poput struna, ali vi to možete!
2. Rasklapajte stvari
Ako neki aparat u domaćinstvu ne funkcioniše, nema razloga da ne pokušate i sami da ga popravite. Ukoliko uspete, bićete ponosni na sebe. Ako ne... uvek možete pozvati majstora.
3. Dozvolite sebi neurednost
Ko kaže da se sudovi moraju prati odmah posle ručka? Odložite sve kućne poslove i idite u šetnju sa drugaricama. Tako to muškarci rade.
4. Dižite tegove
Kada ste u teretani, obavezno naglasite koliko teške tegove podižete. O tome možete govoriti čak i kasnije kad se nađete s prijateljima.
5. Postanite zavisni od seksa
Uživajte u seksu kao muškarac i za to ne birajte ni vreme ni mesto. Sledeći put kada poželite da vodite ljubav, sami to inicirajte.
Dakle, muškarci su arogantni, nikada neće prihvatiti da nisu u pravu (čak i kada očigledno besciljno lutaju), majstori kvariše koji sudove peru tek kada ........ nikada, koji se hvališu po teretanama i zavisni su od seksa. 
Još jednom, sva sreća, pa stereotipi više ne postoje, zar ne dame i vitezovi 92ke.

Bonus:
Kako biste naročito uživale u muškom životu, za dizanje tegova obucite najoskudniji outfit koji možete. Da biste još više uživale... u dizanju tegova... vi...


4 komentara:

  1. Zasto toliko mrzis muskarce?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zašto misliš da mrzim muškarce?

      Baš u komentaru na ovaj grozan tekst B92 naglašavam da postoje stereotipi i za muškarce i za žene. Da li je zaista dobro verovati da su svi muškarci neuredni i da su svi zavisnici od seksa? Mislim da ne...

      Izbriši
  2. Potpuno mi je bezveze da moj prvi komentar na ovom blogu bude jedna trivijalna primedba, ali to je verovatno s toga sto se sa svim ostalim sto procitah skoro potpuno slazem, pa nemam sta dodam :).
    Anyway, konkretno u vezi ovog teksta. Ne mogu da verujem da je iz ljige i mulja poznatog kao 'b92 zivot' isplivao (ocigledno potpuno nenamerno) jedan odlican savet zenama. ZENE DIZITE TEGOVE! Dizanje tegova (pravih, ne onih polivinilskih, sto ih zovu barbie weights) je jedna od najboljih prepuruka zenama u smislu lifetime ocuvanja fizickog zdravlja - dobro je za celu populaciju ali narocito za zene zbog smanjivanja rizika oboljevanja od osteoporoze. Weightlifting povecava cvrstinu kostiju, to je deo procesa kroz koji telo prolazi da bi se adaptiralo na podizanje velikih tezina (treba i napomenuti da je nase telo odlicno predodredjeno da se na takvo nesto adaptira jer je podizanje teskog tereta vrlo 'prirodan' scenario).
    Taj strah od teretane i 'napumpavanja' koji postoji u zenskoj populaciji je jedan od najuspesnijih marketinskih trikova fitness industrije (kako bi zaradjivale svi oni 'fitness centri za zene' ako bi se javno propagirala prosta cinejnnica da je weightlifting naefikasniji nacin da se smanji procenat telesne masti, tj. dobije taj fit, zategnutiji look). Nece se zene napumpati - nemmao mi dovoljno testosterona za to, a velike misice ne prave tegovi vec testosteron. Zaboravite slike bodibilderki i dizacica tegova sa neta - to su godine i godine rigoroznih treninga, jos rigoroznije ishrane i, nazalost neretko, hemije. Ai sto bi zena pa morala da izgleda zenstveno? (ali znam, to je potpuno surreal topik u drustvu kao sto je Srbija)
    A sto se tice svega ovog drugog, hvaljenja prijateljicama, oblacenja koje istice misice i slicno - ako povecava motivaciju, sve je dozvoljeno :). Ja sam rastrubila na sav glas kad mi je trener rekao da je samo sipka, bez tezina, ustvari 22kg a ne 20kg kako sam ja mislila, sto znaci da dizem cela 2kg vise no sto sam mislila :).

    A za komentar Anonimnog nemam reci. Tipicna slika naseg drustva: ako zena digne glas protiv tretiranja zena kao infatilnih idiota, ona mora da mrzi muskarce, da je lezbejka i slicno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. "Ai sto bi zena pa morala da izgleda zenstveno? (ali znam, to je potpuno surreal topik u drustvu kao sto je Srbija)"

      :)

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...