05. 08. 2015.

Bez komentara

Na sajtu Politike danas je objavljen tekst Katarine Đorđević o slučaju Mine Lazarević. Ničeg preterano spornog nema u tekstu [1] osim jedne rečenice:
Kada je pre nekoliko meseci poznati televizijski voditelj Vladimir Stanojević pretukao svoju verenicu Ana Mariju Žujović, bila sam ubeđena da će se njihova ljubavna drama nastaviti u nekom rijalitiju tipa „Sve za ljubav” ili „48 sati svadba” a ne u tužilaštvu.
Nije jasno čemu ova rečenica služi, niti je jasno šta je tačno Katarina Đorđević želela da postigne ovom vrstom podsećanja na slučaj Ane Marije Žujović. Zaista smatram da bi svaki komentar na ovu vrstu posramljivanja žrtve nasilja u porodici bio suvišan.
____________

1. Postoje još dva mesta u tekstu koja bi mogla da se prokomentarišu, ali kako su čitaoci i čitateljke Politike već dali zanimljive komentare, samo ću ih preneti.

Na rečenicu "Iako se fenomenom nasilja nad ženama bavim više od decenije i ja sam jedna od onih koju je šokirala vest da je popularnu glumicu prebio suprug, koji je nakon toga pucao iz automatske puške." čitateljka mimi moraca dala je sledeći jako bitan komentar:
Bas ste me iznervirali gdjo. Djordjevic recima da se 10god. bavite ovom tematikom a iznenadila vas je vest da je jedan baletan prebio svoju suprugu glumicu. Kada se u inostranstvu uci o ovoj bolnoj temi PRVO sto se nauci je da porodicno nasilje provejava kroz sve strukture od predsednika drzava do beskucnika i zahvata sva godista bez granica od novorodjenceta do najstarijih osoba. Mislim da je poslednji pasus vaseg teksta vrlo vazan pa je trebalo da dobije vise mesta i da bude istaknutiji. Nekako sam od vas vise ocekivala.
Na opis "transfera frustracije" koji nudi Katarina Đorđević, gde u jednom trenutku navede kako "Žena prebije dete." dan dan daje sledeći (sarkastičan) komentar:
Zakljucak: "Жена пребије дете." nije, po prof Milivojevicu, nasilje. Vi to mora da znate kao novinar u cijem listu prof Milivojevic daje svoje stavove! Udariti dete je legitimno, a prebiti je samo nastavak gde je cuska samo ulaznica!

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...